RRSPORT.CO.UK

    Forum   Gallery   Shop   Sponsors
Home > General > Does anyone else get a driveline shunt at low speeds?SORTED!
Post Reply  Down to end
Page 1 of 5 12345>
 
Diablo



Member Since: 28 Jan 2008
Location: UK
Posts: 40

Does anyone else get a driveline shunt at low speeds?SORTED!

Gents,

I drove my wife's RRS HSE over the weekend and noticed and low speed shunt in the drive line. Say for example you take your foot off the throttle at a low speed e.g. 20-30 mph, and then reapply the throttle it is not smooth. There is a noticeable shunt just as you reapply the throttle. Is this normal?

Many thanks


Last edited by Diablo on Fri Jun 06 2008 1:10pm. Edited 2 times in total

Post #160217 Mon Mar 17 2008 3:23pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Very Annoyed
Site Moderator


Member Since: 23 Aug 2005
Location: bat-wielding monkey-spanking tough-love zero-tolerance Euro-sceptic moderator - So just watch it!
Posts: 19458

United Kingdom 

I have this and I'm told it's a characteristic - which obviously is b Censored If anyone else gets results would be pleased to hear from you. Am told this 'feature' happens over time.

I'm making this a sticky as I think it will be a popular topic. 2005 Zambezi TDV6 - Gone but not forgotten
2009 Alaska TDV8 - Gone and much missed.



WINNER - 2009 �Idler Of The Year� Award
Runner Up - 2009 �Just Doing What It�s Designed To Do� Award


DO NOT CLICK HERE!

Post #160228 Mon Mar 17 2008 3:53pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
ChrisP



Member Since: 26 Jan 2008
Location: Derbyshire Dales
Posts: 1392

United Kingdom 2011 Range Rover Sport 3.0 TDV6 HSE Santorini Black

Diablo,
Now thats interesting because I thought my seat was faulty,when I set off at low speeds as you describe it just feels as if my seat is rocking slightly,perhaps I've got the same issue?
Edited:
No my drivers is loose,its OK when I sat in the passenger seat. MY2011 HSE Santorini/Ivory/Piano Black/Privacy Glass/TV .Sadly gone.
Audi A5 Sportback Black Edition 3.0 tdi quattro S Line


Last edited by ChrisP on Wed Apr 02 2008 6:04am. Edited 1 time in total

Post #160234 Mon Mar 17 2008 3:58pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Send e-mail Reply with quote
Very Annoyed
Site Moderator


Member Since: 23 Aug 2005
Location: bat-wielding monkey-spanking tough-love zero-tolerance Euro-sceptic moderator - So just watch it!
Posts: 19458

United Kingdom 

Would also be interested to know age of these cars.

FYI mine is a March 2005 build 35,000 miles. 2005 Zambezi TDV6 - Gone but not forgotten
2009 Alaska TDV8 - Gone and much missed.



WINNER - 2009 �Idler Of The Year� Award
Runner Up - 2009 �Just Doing What It�s Designed To Do� Award


DO NOT CLICK HERE!


Last edited by Very Annoyed on Tue Mar 18 2008 9:31am. Edited 1 time in total

Post #160237 Mon Mar 17 2008 4:00pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Diablo



Member Since: 28 Jan 2008
Location: UK
Posts: 40

VA,
My car is a 2006, without Dynamic Response and 10K miles.

It sounds like another one of those 'it's a common problem with this model' type issues. I find it really annoying, and it makes the car feel rather unrefined.

Post #160242 Mon Mar 17 2008 4:06pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Diablo



Member Since: 28 Jan 2008
Location: UK
Posts: 40

Just got off the phone to a tech at the supplying dealer. He said that this is a known problem and there is a cure. They double flush the gearbox and then update the software in the engine, gearbox and transfer box ECU's. I am now going to ask my local dealer if he can do the work under warranty.

Post #160367 Tue Mar 18 2008 9:25am
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Very Annoyed
Site Moderator


Member Since: 23 Aug 2005
Location: bat-wielding monkey-spanking tough-love zero-tolerance Euro-sceptic moderator - So just watch it!
Posts: 19458

United Kingdom 

I had this done but it didn't sort the problem out. 2005 Zambezi TDV6 - Gone but not forgotten
2009 Alaska TDV8 - Gone and much missed.



WINNER - 2009 �Idler Of The Year� Award
Runner Up - 2009 �Just Doing What It�s Designed To Do� Award


DO NOT CLICK HERE!

Post #160372 Tue Mar 18 2008 9:27am
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Diablo



Member Since: 28 Jan 2008
Location: UK
Posts: 40

Oh! Let me see what my local dealer says.

Post #160374 Tue Mar 18 2008 9:29am
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
2nd Rower



Member Since: 12 Nov 2007
Location: Upside Down
Posts: 1371

Australia 2008 Range Rover Sport TDV6 HSE Chawton White

I get something similar to this sometimes as as I pull the car to a stop at traffic lights. The car shunts /slightly jolts forward. I assumed this was normal?!

Post #160377 Tue Mar 18 2008 9:32am
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Murdered out



Member Since: 08 Feb 2008
Location: Arizona
Posts: 324

United States 2008 Range Rover Sport 4.4 V8 HSE Java Black

around 145 MPH i get a little vibration.


<--------------G-dub likes the vibration 

Post #160903 Fri Mar 21 2008 6:10am
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
afewbeers



Member Since: 02 Mar 2008
Location: here and there
Posts: 21

United Kingdom 2006 Range Rover Sport TDV6 HSE Java Black

Have the same issue on my 06 HSE. It was recently inspected by a technical rep from LR, unfortunately I was not there but it was declared as acceptable and they will not take further action.

I disagree and have started to compile a letter to LR as this issue does not affect all models, which therefore implies that it is a fault, and consequently they are obliged to resolve it. I did warn the dealer that I am well versed in the motor trade and that LR may be advised to take this issue seriously. Clearly they are not eager to start changing gearboxes, prop shafts, transfer boxes, diffs etc on a wild goose chase but as far as I'm concerned, that goes with the territory. Build it right in the first place or pay the price.

Essentially I am leaving LR with a deadline of the end of April, and I would strongly recommend that they take this seriously. With any luck they will monitor these forums and will pick up on this as a clear statement of intent that I shall pursue this matter to its bitter end, however ugly that may get.

Post #160934 Fri Mar 21 2008 2:15pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
boffb0



Member Since: 31 Mar 2008
Location: London
Posts: 13

Folks

I've had many issues before..... I've had the call - Mr , your car is fixed, what about x? well x sir is either:

a) normal
b) 1000+

I tell them that I am really enjoying the use of their hire car..... and if they would like the car back there is option:

c) Get it fixed, at no cost, then you can have your car back

.....Otherwise option:

d) we'll all get mad.... and I refuse to take my car back off you at all and we talk refunds.

Post #163055 Tue Apr 01 2008 7:43pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
will_wonka



Member Since: 03 Mar 2007
Location: Tminus 12 months for the RS Sport Supercharged!!
Posts: 3377

United Kingdom 

I too now get this and also used too on the D3. The D3 is now sorted - LR applied an update patch to the gearbox. Must be one of those contagious issues as the D3 normally sits beside the RRS on the drive, and the RRS never used to do this, however, it does now!!! Rolling Eyes Shocked

I assume they aplied some sort of hack / patch to the gearbox to resolve the D3, lest us see if that happens on the RRS!! Big Cry L322 Big Daddy SUPERCHARGED 5.0 Autobiography - Here & Now!

5 series for the miles Smile

RRS S/C factory built HST - Gone

45 others have been and gone!

Post #164903 Sun Apr 13 2008 2:12pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Evolved



Member Since: 12 Mar 2007
Location: Caribbean
Posts: 35

I also get this problem...
it happens every few days or so...just for a moment..

driving along with accelerator only about 1/3 down...then put the accelerator straight down.....get a slight delay where the car does not accelerate..and then a jolt just before it accelerates how it should

I've got a RRS S/C with about 23,000Miles on it. RRS S/C...privacy glass,side steps and sunroof

Post #171296 Mon Jun 02 2008 12:55pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Jonny Fresh



Member Since: 04 Feb 2008
Location: Manchester
Posts: 3586

England 

ChrisP wrote:
Diablo,
Now thats interesting because I thought my seat was faulty,when I set off at low speeds as you describe it just feels as if my seat is rocking slightly,perhaps I've got the same issue?
Edited:
No my drivers is loose,its OK when I sat in the passenger seat.


ChrisP I have exactly the same thing, sometimes when I put my foot down at the lights the seat moves back ever so slightly (but noticably!)

Post #171299 Mon Jun 02 2008 1:30pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Post Reply  Back to top
Page 1 of 5 12345>
All times are GMT

Jump to  
Previous Topic | Next Topic >
Posting Rules
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum



Site Copyright © 2005-2017 Futuranet Ltd & Martin Lewis
RRSPORT.CO.UK RSS Feed - All Forums

Switch to Mobile site