RRSPORT.CO.UK

    Forum   Gallery   Shop   Sponsors
Home > Technical > Temperature Error
Post Reply  Down to end
Page 1 of 1
 
Biggles



Member Since: 26 May 2005
Location: Preston,
Posts: 916

England 
Temperature Error

My partner dropped me at work this morning, she has just rung me to say that the computer has just pronounced a temperature error and was shutting down. The car lost all sat nav guidance and all stereo and information functions. Rolling Eyes
I told her if it stayed that way to call land rover assist and while we were talking on the phone it all came back on. Rolling Eyes Its out there somewhere. Second V10 Treg on the drive at the moment.

Post #6266 Tue Nov 29 2005 8:46am
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Mr G in NYC



Member Since: 06 Oct 2005
Location: new york
Posts: 74

United States 

Thats so crazeeeeeee !!!

Post #6308 Tue Nov 29 2005 2:50pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Deako



Member Since: 03 Oct 2005
Location: North West England
Posts: 16

United Kingdom 2006 Range Rover Sport TDV6 HSE Zambezi Silver

Over the last couple of weeks (since the cold weather), I've had a few occasions when, after travelling 300 yards, I get all the bongs and lights and 'engine management failure', 'transmission failure' 'hdc' failure... the 'kin lot!

Stop the car, switch off...re-start and its ok. I always allow the computer to complete its checks before fully turning the key so don't know why its suddenly started doing this.

And its VERY intermittent so no bloody point telling the dealer!

Anybody else had this?

Post #6316 Tue Nov 29 2005 4:22pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Biggles



Member Since: 26 May 2005
Location: Preston,
Posts: 916

England 

This is the first error on EMC that I have seen but it occured after a journey of around 20 miles and the car had not been switched of Confused Its out there somewhere. Second V10 Treg on the drive at the moment.

Post #6317 Tue Nov 29 2005 4:31pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Smarticus



Member Since: 26 May 2005
Location: Northumberland
Posts: 939

United Kingdom 2005 Range Rover Sport TDV6 HSE Rimini Red

Deako wrote:
Over the last couple of weeks (since the cold weather), I've had a few occasions when, after travelling 300 yards, I get all the bongs and lights and 'engine management failure', 'transmission failure' 'hdc' failure... the 'kin lot!

Stop the car, switch off...re-start and its ok. I always allow the computer to complete its checks before fully turning the key so don't know why its suddenly started doing this.

And its VERY intermittent so no bloody point telling the dealer!

Anybody else had this?


That issue is straight out of the Disco 3 list of things that go wrong. Its always a cold winter's morning on first starting the vehicle and traveling about 150 yards. The electrical systems all fail in a cascade effect (including limp home mode - so be careful if you live 150 yards from a busy junction Embarassed ). A simple stop and restart sorts it out. The issue seems to be low voltage from a cold battery, compounded by having lots of electrical accessories (heated screens, heated seats, wipers, fans, lights etc) all on at start up. Its a Censored - but it goes away as soon as your battery is in tip top condition or the temperature rises above 3 degrees C.

Post #6343 Tue Nov 29 2005 8:46pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Deako



Member Since: 03 Oct 2005
Location: North West England
Posts: 16

United Kingdom 2006 Range Rover Sport TDV6 HSE Zambezi Silver

Smarticus,

Thanks for the info mate...spot on, its when I have the heated seats on, screens, lights,etc...and only when very cold.

Is there a dealer software fix that you know of?

Post #6359 Tue Nov 29 2005 9:36pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
MDP



Member Since: 14 Jun 2005
Location: Back in an AUDI
Posts: 8598

United Kingdom 

Deako wrote:
Smarticus,

Thanks for the info mate...spot on, its when I have the heated seats on, screens, lights,etc...and only when very cold.

Is there a dealer software fix that you know of?



Fixing the Dealer is Easy - fixing the Sport not so.... Cool 
" WITH MORE EXTRAS THAN A HOLLYWOOD EPIC "

Post #6367 Tue Nov 29 2005 10:10pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Post Reply
Post Reply  Back to top
Page 1 of 1
All times are GMT

Jump to  
Previous Topic | Next Topic >
Posting Rules
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum



Site Copyright © 2005-2018 Futuranet Ltd & Martin Lewis
RRSPORT.CO.UK RSS Feed - All Forums

Switch to Mobile site