RRSPORT.CO.UK

    Forum   Gallery   Shop   Sponsors
Home > Technical > Suspension fault giving me a massive headache
Post Reply  Down to end
Page 1 of 1
 
Lordjackson



Member Since: 15 Jan 2018
Location: Norfolk
Posts: 2

United Kingdom 2007 Range Rover Sport TDV6 S Stornoway Grey
Suspension fault giving me a massive headache

Hi all, this is my first post so bare with me Very Happy
I have got a rrs l320 on a 2007,
After owning it a couple of months the suspension fault ‘normal ride height only’ would come up on the dash after a minute or 2 of running, I done some research and found out that the compressor was just tired, nothing out the ordinary for one of these,
This is where the story takes a turn for the worst, i was driving to work and without notice the car died on me and would not start back up, turned out to be the cambelt tensioner snapped off..... great engine was toast, I decided to fix the engine (new heads etc) but to do this is body off job, so I thought perfect time to change compressor which I did the car is now back on the road and I was expecting the suspension to be fixed but it’s worse now than before when I start the car the compressor doesn’t always start up and it says suspension fault on dash, sometimes when driving it comes up suspension fault amber light then sometimes red light aswel ‘max speed 30mph’ on dash another thing when I first start it sometimes says ‘reset suspension if clear from obstruction’ or something similar, I go to use the ride height control and 9 times out of 10 it comes up ‘suspension fault’ again!!!
Having said all this sometimes it can be ok with no faults and it feels like the old car is back but most of the time I get the faults, I plugged the diagnostics in and it come up with code C1A13 any suggestions would be much appreciated

Post #545941 Mon Jan 15 2018 11:17am
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Andy K



Member Since: 18 Sep 2015
Location: GL
Posts: 1691

England 2005 Range Rover Sport TDV6 HSE Rimini Red

sounds like a problem with one of the height sensors. dur to body off

or wiring problem when the body was off (connector in passenger front wheel arch??)

Post #545946 Mon Jan 15 2018 12:05pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Lordjackson



Member Since: 15 Jan 2018
Location: Norfolk
Posts: 2

United Kingdom 2007 Range Rover Sport TDV6 S Stornoway Grey

Thanks il look in to this

Post #545948 Mon Jan 15 2018 12:13pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Post Reply
Post Reply  Back to top
Page 1 of 1
All times are GMT

Jump to  
Previous Topic | Next Topic >
Posting Rules
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum



Site Copyright © 2005-2018 Futuranet Ltd & Martin Lewis
RRSPORT.CO.UK RSS Feed - All Forums

Switch to Mobile site