RRSPORT.CO.UK

    Forum   Gallery   Shop   Sponsors
Home > In Car Electronics > Head unit and nav
Post Reply  Down to end
Page 1 of 2 12>
 
Cosmo15555



Member Since: 24 Jun 2014
Location: Stevenage
Posts: 89

United Kingdom 2006 Range Rover Sport 4.4 V8 HSE Java Black
Head unit and nav

Sorry if already covered
My head unit has started playing up
The unit powers up but no sound I can change from radio to disc but nothing else
When I turn volume up not getting volume setting display on screen
Also nav stays on Land Rover screen
Then all of a sudden it starts working
Has anyone got any info on this problem
Thanks
Cosmo

Post #537161 Tue Oct 03 2017 7:52pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Andy K



Member Since: 18 Sep 2015
Location: GL
Posts: 1453

England 2005 Range Rover Sport TDV6 HSE Rimini Red

Not unknown.

Do a search

Post #537166 Tue Oct 03 2017 8:24pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Cosmo15555



Member Since: 24 Jun 2014
Location: Stevenage
Posts: 89

United Kingdom 2006 Range Rover Sport 4.4 V8 HSE Java Black

I have just checked faults and this was in system

U1A03-62 (6Cool Vehicle configuration parameter - Algorithm based failure - signal compare failure
Hope this helps if anyone knows the problem
I tried the pushing tuning knob to reset radio but nothing happened
I then tried changing car configuration with iid tool which resets car but still no change

Post #537183 Tue Oct 03 2017 9:11pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
geoffsnook



Member Since: 19 Nov 2016
Location: cardiff
Posts: 652

Wales 2005 Range Rover Sport Supercharged HSE Java Black

Sounds like you have messed up the ccf if you go into the IDD tool and find the save/restore part and restore the original file that was saved when you first plugged it in it should return the car to its original state or your amp.most circuit may have a fault Thumbs Up Thumbs Up

Post #537211 Wed Oct 04 2017 7:10am
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Cosmo15555



Member Since: 24 Jun 2014
Location: Stevenage
Posts: 89

United Kingdom 2006 Range Rover Sport 4.4 V8 HSE Java Black

The stereo was doing this before I connected the iid tool in but thanks for the suggestion

Post #537215 Wed Oct 04 2017 7:55am
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
geoffsnook



Member Since: 19 Nov 2016
Location: cardiff
Posts: 652

Wales 2005 Range Rover Sport Supercharged HSE Java Black

Sounds like maybe the amp or can you do i hard reset first as it’s simple it is explained in the wiki Thumbs Up

Post #537216 Wed Oct 04 2017 8:00am
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
d-9



Member Since: 10 Jan 2017
Location: Herefordshire
Posts: 217

United Kingdom 2007 Range Rover Sport TDV8 HSE Santorini Black

Start off by disconnecting the battery for 10s or so. Mine used to do that until I replaced the battery. Sat nav screen would freeze on the LR logo too.

Post #537243 Wed Oct 04 2017 10:07am
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Cosmo15555



Member Since: 24 Jun 2014
Location: Stevenage
Posts: 89

United Kingdom 2006 Range Rover Sport 4.4 V8 HSE Java Black

I tried disconnecting the battery but didn’t sort out problem then I disconnected the battery an joined the cables together with jump lead then reconnected live then earth but still the same
Tomorrow I will check the connections into amp
I’ve read some posts listing water ingress causing problems does this happen to the amp

Post #537358 Wed Oct 04 2017 9:08pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Cosmo15555



Member Since: 24 Jun 2014
Location: Stevenage
Posts: 89

United Kingdom 2006 Range Rover Sport 4.4 V8 HSE Java Black

I spoke to a car audio Center today they said could be amp or even Bluetooth module
Not sure if related last week I tried used some cloths I keep in cubby hole where Bluetooth module is and the cloth was quite wet
Do the sports have problems with water getting in around this area and could this be the cause of my problem ie water has got into Bluetooth module

Post #537454 Thu Oct 05 2017 4:57pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Andy K



Member Since: 18 Sep 2015
Location: GL
Posts: 1453

England 2005 Range Rover Sport TDV6 HSE Rimini Red

I guess their concern is that the optical network is broken, so the sound doesn't get to the amp.
They have a good point.

Is the bluetooth talking to the headunit ok ?

Post #537457 Thu Oct 05 2017 5:02pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Cosmo15555



Member Since: 24 Jun 2014
Location: Stevenage
Posts: 89

United Kingdom 2006 Range Rover Sport 4.4 V8 HSE Java Black

I’ve tried 2 different phones that are paired with the module but neither will connect with it

Post #537475 Thu Oct 05 2017 7:26pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Andy K



Member Since: 18 Sep 2015
Location: GL
Posts: 1453

England 2005 Range Rover Sport TDV6 HSE Rimini Red

You can get an optical loop off for a couple of quid to disconnect the Bluetooth And see if sound is restored

Post #537484 Thu Oct 05 2017 8:31pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Cosmo15555



Member Since: 24 Jun 2014
Location: Stevenage
Posts: 89

United Kingdom 2006 Range Rover Sport 4.4 V8 HSE Java Black

Thanks for reply 👍

Post #537491 Thu Oct 05 2017 8:52pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
scarey



Member Since: 07 Jan 2011
Location: in the cloud
Posts: 160

this is for the L322 but the same applys to yours,

http://www.fullfatrr.com/forum/topic24270.html

Post #537511 Fri Oct 06 2017 7:35am
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Andy K



Member Since: 18 Sep 2015
Location: GL
Posts: 1453

England 2005 Range Rover Sport TDV6 HSE Rimini Red

So the FF owners use a Biro Laughing

Post #537538 Fri Oct 06 2017 2:34pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Post Reply  Back to top
Page 1 of 2 12>
All times are GMT

Jump to  
Previous Topic | Next Topic >
Posting Rules
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum



Site Copyright © 2005-2017 Futuranet Ltd & Martin Lewis
RRSPORT.CO.UK RSS Feed - All Forums

Switch to Mobile site