RRSPORT.CO.UK

    Forum   Gallery   Shop   Sponsors
Home > General > YAW Sensor
Post Reply  Down to end
Page 1 of 1
 
norman1979



Member Since: 24 Apr 2013
Location: London
Posts: 21

YAW Sensor

After having a few issues with my RRS I finally got a diagnostic machine plugged in.
The error that came up was related to the YAW sensor. The error code was related to open circuit YAW sensor.

The symptoms I am getting are Suspension Lowered, HDC System Unavailable and Special Programs not available along with the traction control light on.

Does anybody know the location of this sensor? Or have any thoughts on how to resolve this?

Post #397314 Sat Oct 05 2013 6:05pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
RRSTDV8



Member Since: 12 Aug 2011
Location: Northamptonshire
Posts: 5607

United Kingdom 2008 Range Rover Sport TDV8 HSE Stornoway Grey

In the D3 it's under the carpet below the centre floor console between the front seats. I would guess that it's in the same place in the RRS.

http://www.rrsport.co.uk/gallery/albums/us...Sensor.pdf
http://www.rrsport.co.uk/gallery/albums/us...onsole.pdf 2012 SDV6
2008 TDV8 - it's a labour of love

Post #397331 Sat Oct 05 2013 8:48pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
norman1979



Member Since: 24 Apr 2013
Location: London
Posts: 21

Thanks for the help. Much appreciated.

The fault codes I have are

C1A98 Yaw Rate Sensor Circuit
U0416
U0421


I'm beginning to think it may be an issue with the wiring to the yaw sensor

I'm hoping somebody else can share their thoughts Smile

Post #397384 Sun Oct 06 2013 8:58am
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
RRSTDV8



Member Since: 12 Aug 2011
Location: Northamptonshire
Posts: 5607

United Kingdom 2008 Range Rover Sport TDV8 HSE Stornoway Grey

U0416 is invalid data received from vehicle dynamics control module
U0421 is invalid data received from the ride level control module

Not sure whether that helps or not. 2012 SDV6
2008 TDV8 - it's a labour of love

Post #397391 Sun Oct 06 2013 11:20am
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
mitche



Member Since: 19 Nov 2016
Location: Sweden
Posts: 3

2006 Range Rover Sport Supercharged Izmir Blue

norman1979 wrote:
Thanks for the help. Much appreciated.

The fault codes I have are

C1A98 Yaw Rate Sensor Circuit
U0416
U0421


I'm beginning to think it may be an issue with the wiring to the yaw sensor

I'm hoping somebody else can share their thoughts Smile


Hello

Did you find something out in this issue?

I got the exact same problem, did you have any lights lit in the dash?

The ones with red circles, is lit with amber colour on mine....see pic




Any thoughts?

Cheers
Mike

Post #510366 Sat Nov 19 2016 4:31pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
hard2beat2014



Member Since: 14 Jun 2014
Location: cambridge
Posts: 63

United Kingdom 2005 Range Rover Sport TDV6 HSE Chawton White

a friend of mine had the same issue on a d3 turned out to be corroded wires to the yaw sensor

Post #510372 Sat Nov 19 2016 5:26pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
mitche



Member Since: 19 Nov 2016
Location: Sweden
Posts: 3

2006 Range Rover Sport Supercharged Izmir Blue

Ok, where were they corroded? Near the door or closer to it - below the console?

Post #510464 Mon Nov 21 2016 10:54am
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
hard2beat2014



Member Since: 14 Jun 2014
Location: cambridge
Posts: 63

United Kingdom 2005 Range Rover Sport TDV6 HSE Chawton White

under the console

Post #510547 Tue Nov 22 2016 5:14pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
mitche



Member Since: 19 Nov 2016
Location: Sweden
Posts: 3

2006 Range Rover Sport Supercharged Izmir Blue

Thanks, much appreciated!!

Mike

Post #510553 Tue Nov 22 2016 6:05pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Kenny_Reed



Member Since: 11 Jan 2018
Location: California
Posts: 3

United States 2006 Range Rover Sport Supercharged Java Black

Mike did you ever figure this out? I have the exact same issues

Post #545558 Thu Jan 11 2018 8:38pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Post Reply
Post Reply  Back to top
Page 1 of 1
All times are GMT

Jump to  
Previous Topic | Next Topic >
Posting Rules
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum



Site Copyright © 2005-2018 Futuranet Ltd & Martin Lewis
RRSPORT.CO.UK RSS Feed - All Forums

Switch to Mobile site