RRSPORT.CO.UK

    Forum   Gallery   Shop   Sponsors
Home > General (L494) > Ghost immobiliser prevents remote climate on app?
Post Reply  Down to end
Page 1 of 1
 
tally



Member Since: 22 Feb 2018
Location: London
Posts: 13

United Kingdom 
Ghost immobiliser prevents remote climate on app?

i assume remote climate via the smartphone app is not possible if you have the ghost immobiliser installed because the engine needs to be turned on remotely and of course the ghost requires your pin.

can someone with the ghost immobiliser confirm please.

if my assumptions are correct, do you have a method to get around this?

thanks

Post #550805 Thu Mar 08 2018 6:28pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
james5599



Member Since: 14 Jun 2009
Location: london
Posts: 272

United Kingdom 

That is a good question.

I started mine from the app even though I have the ghost installed. I did it without really thinking about the ghost, it started and ran as intended.

Regards. 2017 Svr

Post #550806 Thu Mar 08 2018 7:02pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
tally



Member Since: 22 Feb 2018
Location: London
Posts: 13

United Kingdom 

I guess the ghost only kicks in when the push to start button is pushed.

Post #550807 Thu Mar 08 2018 7:04pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
tally



Member Since: 22 Feb 2018
Location: London
Posts: 13

United Kingdom 

now i have ghost installed, i can confirm my suspicions were right.

when i tap the "Engine START 30 min" button on the smartphone, the display gets stuck on "engine starting" and eventually fails after approx 60 seconds.

strange that james doesnt have any problems.

Post #559130 Sat Jun 16 2018 2:19pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
SVR575



Member Since: 16 Apr 2008
Location: uk & Europe
Posts: 1641

United Kingdom 

Yes it is strange as i have heard all sorts of problems with this Ghost. SVR 2018 in Santorini Black.

Post #559131 Sat Jun 16 2018 3:01pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
james5599



Member Since: 14 Jun 2009
Location: london
Posts: 272

United Kingdom 

tally wrote:
now i have ghost installed, i can confirm my suspicions were right.

when i tap the "Engine START 30 min" button on the smartphone, the display gets stuck on "engine starting" and eventually fails after approx 60 seconds.

strange that james doesnt have any problems.



Mine works on my 2017 car- the remote start function that is.

Haven’t tested my 2018 as the ghost isn’t installed yet.

I did recall it throwing up a few faults on the dash afterwards that quickly went away after a minute or 2 though.

I ll try it again tomorrow so I m not imagining it !

Any issues I’ve read about to do with the ghost are usually attributed to poor installation. Fitting to the wrong bus network etc. 2017 Svr

Post #559140 Sat Jun 16 2018 4:23pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Post Reply
Post Reply  Back to top
Page 1 of 1
All times are GMT + 1 Hour

Jump to  
Previous Topic | Next Topic >
Posting Rules
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum



Site Copyright © 2005-2018 Futuranet Ltd & Martin Lewis
RRSPORT.CO.UK RSS Feed - All Forums

Switch to Mobile site